Balaton Wine & Gourmet Fesztivál
A fesztivál a hagyományos nyári üdülőszezon után, kora ősszel kerül megrendezésre, gasztrokulturális kínálatával érdemben meghosszabbítva a balatoni idényt.
A helyszín Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a Veszprémvölgy patakkal, árnyas fákkal körülhatárolt része, a fesztivál terek közé beemelve az ott található Jezsuita Templom különleges hangulatú belső csarnokát is.
A négy napos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is, nem elfeledkezve a legkisebbekről sem, számukra is különleges, gasztronómiai jellegű és egyéb családi időtöltést kínálva.
A hazai kiállítók és programok mellett külön teret szentelünk a szomszédos országok étel- és ital kultúrájának, illetve díszvendégként 2022-ben Japán és Spanyolország, 2023-ban Franciaország és Olaszországképviselőit is köszönthetjük, így egyúttal a magyar kulináris örökség és borászati hagyományok is nemzetközi viszonylatba kerülnek.
Mesterkurzusok, nagyszínpadi látványfőzések, bemutatók, kerekasztal beszélgetések, színpadi fellépések, vezetett kóstolók, ültetett vacsorák, hazai és nemzetközi szaktekintélyek és kötetlen, könnyed hangulat a legjobb falatokkal és a legkiválóbb borokkal, italokkal kísérve.